Както вече е известно, фестивалът Sofia Rocks 2011 ще се състои на стадион Българска армия, вместо на Хиподрума в Банкя. Потърсихме отговор от шефа на Болкан Ентъртейнмънт г-н Петър Петров какво наложи тази промяна.

Г-н Петров, защо решихте по-малко от месец преди фестивала да смените локацията?

Причината да започнем да мислим за промяна на локацията беше единствено съобразяване с желанието на феновете. Получавахме много писма и обаждания с молба шоуто да се случи в центъра на София и затова решихме, че по-важно от всичко е да удовлетворим желанието на феновете. 

На пресконференцията, когато обявихте Sofia Rocks 2011, твърдяхте, че хиподрума в Банкя е много удачно място за големи музикални събития. След тези обаждания и писма още ли мислите така?

Продължавам да смятам, че Хиподрумът в Банкя е изключително подходяща локация за провеждане на фестивали на открито по много причини. Мястото дава неограничени възможности. Не е някаква екстравагантна новост - така се случват нещата в цял свят.

Вярвахме, че феновете ще бъдат много по-доволни заради цялата атмосфера и всички допълнителни неща, които можеха да им се предложат и които са невъзможни в центъра на София. За съжаление българската публика не прие тази възможност, поради напразни опасения, че ще има затруднения при достъпа и транспорта. Ние щяхме да се погрижим и да организираме достъпа до мястото по максимално добър начин. Тъй като ние винаги сме се опитвали да се съобразяваме докрай с желанията на феновете, взехме решение да върнем фестивала в центъра на града.

Изказвам благодарността си на управата на Национален Хиподрум Банкя в лицето на Мануела Георгиева за пълното съдействие от тяхна страна и желанието нещата да се случат по най-добрия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase