Антъни Кийдис и компания ще гостуват в София на 1 септември. Снимка: Reuters

Red Hot Chili Peppers искат да излязат на една сцена с китариста от легендарната банда Led Zeppelin Джими Пейдж. Музикантите ще се опитат да го убедят това да се случи по време на концертите им във Великобритания.

"Джими Пейдж е присъствал на предишни наши концерти, но не сме имали шанса да свирим заедно с него", заяви барабанистът Чад Смит.

Бандата бе принудена да отложи поредица концерти в САЩ по-рано тази година, след като фронтменът й Антъни Кийдис счупи костица на крака си и се подложи на операция. Той обаче се възстанови и RHCP се готвят да свирят отново следващата седмица.

Чад добави, че музикантите от групата се възползвали от тази принудителна почивка, за да работят над нови песни.

"Направихме няколко репетиции и вече имаме идеи за нови композиции, поясни той. Това повдига духа. Обикновено в турнетата на "Ред хот чили пепърс" няма подобни паузи. Ако преди сме имали един месец отпуск, никога не сме се събирали заедно и не сме работили над нови песни. Сега обаче нещата са различни и това е чудесно".

Рок бандата ще гостува за първи път и у нас, по покана на София Мюзик Ентърпрайсис. Кийдис и компания ще забият на 1 сепптември на стадион Георги Аспарухов в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase