Мениджмънтът на Red Hot Chili Peppers не одобри родна банда за съпорт. Снимка: Орфей Мюзик

Red Hot Chili Peppers избраха Британската банда As Able As Kane (А.А.А.К.) да подгрява на концерта им в София на 1 септември.

Англичаните силно са впечатлили с представянето си титаните от Red Hot и са били поканени да свирят на всичките им концерти през август и септември. Точно в този период калифорнийците ще забият и на територията на България. 

Бунтарите от А.А.А.К. започват да правят музика още в края на 80-те години. В началото те свирят главно по улиците на Манчестър, но якият им индустриален звук бързо ги изстрелва на челни позиции сред любителите на тежкия саунд.

Стилът на А.А.А.К. се определя като смесица между електро и Buildingscape Beat, а критиците често ги сравняват с банди като Prodigy, Nine Inch Nail, Ministry и Public Enemy.

Британците стартират кариерата си като дует, но скоро към тях се присъединяват още трима изключителни музиканти. Живите изпълнения на бандата са винаги на изключително високо ниво, поднасяйки истиски спектакъл за публиката всеки път, когато са на сцената.

A.A.A.K. са много експлозивни и атрактивни и може би точно затова са били избрани от RHCP.

За съжаление нито една от предложените над 15 български групи не беше одобрена за съпорт от мениджмънта на артистите.

Билети за концерта на Red Hot Chili Peppers все още могат да бъдат закупени на цени от 90 до 200лв. в касите на TicketPro.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase