Антъни Кийдис показва в клипа своя син. Снимка: Reuters

Докато тече паузата в световното им турне, Red Hot Chili Peppers отново успяха да предложат нещо нестандартно на своите фенове. На официалната си страница те пуснаха интерактивен вариант на последното им видео към парчето "Look Around". Зрителят може да влезе в ролята на режисьор и сам да контролира картината. Видеото е достъпно тук.

Клипът към "Look Around" беше представен официално в края на януари, като посланието е много ясно и силно - във всеки един  момент можеш да се огледаш и да видиш света с нови очи и от различна гледна точка. Действието се развива в четири отделни стаи, във всяка от които свири член на бандата.

Те са аранжирани така, че да напомнят стаи от домовете на музиканите и са обзаведени и декорирани с техни собствени вещи. Антъни Кийдис е в стая, копие на дневната в неговия апартамент в Лос Анджелис. Стените са покрити със снимки на Антъни и неговите приятели и някои от любимите му плакати. На една от снимките от 1982 година, са Антъни, Флий и Словак (първият китарист на RHCP), когато са все още само съученици. Най-личното нещо, което музикантът споделя е синът му Евърли Беър. Момчето участва в клипа и очевидно се чувства много комфортно с музикантите.

Майкъл Балзари – Флий е избрал да покаже любимите си плочи и книги. Ако зрителите се вгледат внимателно ще открият кои са изпълнителите оказали най-голямо влияние върху Флий. Плочите на Ролинг Стоун и Клаш не са изненада, но освен тях изглежда Флий много харесва джаз, защото албумите на Арт Блейки и Алис Колтрейн са на видно място. Небрежно хвърлена на дивана е и любимата книга на Флий – Сатанински строфи на Салман Ружди. 

Най-пестелив е Джош Флингхофер, избрал да донесе само любимото си кресло, лампа и книгата, която чете в  момента. Клипът го представя свирейки на китарата си или размишлявайки седейки, докато малкия Евърли разлиства книгата му.

Чад Смит демонстрира  любимата си тренировка и е донесъл боксовия си чувал. Неговата стая е банята, той седи върху тоалетната чиния, около която са наредени барабаните. „Искам да покажа, че съм от онези момчета, на които може да се разчита. Ако се наложи мога да свиря през цялото време, дори и в тоалетната”, споделя барабанистът.

Разбира се, за родните фенове е най-важен предстоящия концерт на Red Hot Chili Peppers в София. Те ще забият на 1 септември на стадион Георги Аспарухов, на който се очакват 40 000 души.

Цените на билетите са от 70 до 150 лева и могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, касата на зала Арена Армеец, както и в партньорската мрежа на Тикетпро.

В следващото видео можете да видите мейкинг от заснемането на "Look Around", а новини за бандата можете да четете тук.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase