Чакаме Red Hot Chili Peppers на 1 септември в София. Снимка: СМЕ

Култовите калифорнийци от Red Hot Chili Peppers излязоха в заслужена почивка преди да продължат световното си турне. Бандата стартира своята мащабната обиколка през август миналата година, като вече изнесе над 40 концерта в подкрепа на успешния си албум "I’m With You".

Финалните акорди на първата част на тура със сигурност дълго ще се помнят. Истинско рок торнадо с марка RHCP разлюля Милано, като публиката на стадион Mediolanum Forum избухна още с интрото към откриваща песен. И когато Антъни кийдис (Anthony Kiedis) запя първите строфи на "Monarchy of Roses", публиката го последва в пълен синхрон.

RHCP са известни с това, че се раздават до край на всяко шоу и концертите им са предизвикателство за публиката. В програмата им винаги присъства импровизация на соло киратиста, свързана с последващата песен или друга изненада за феновете. Китарното солото на това турне се изпълнява от Джош Клингхофър (Josh Klinghoffer), който официално се присъедини към групата преди около година.

Още по темата
Именно той бе един от героите на вечерта и възнаграден с най-много аплодисменти от миланската публика. Той изпя на прекрасен италиански песента „Io sono quel che sono” на италианската певица Мина, като феновете посрещнаха с огромен възторг неговото вокално изпълнение.

След пет месеца концерти почти всеки ден, бандата се оттегля за кратко от сцената. Ето какво заяви специално за феновете Майкъл "Флий" Балзари (Michael Balzary):

„Взимаме си кратка почивка, от която  наистина имахме нужда. Последните пет  месеца бяхме непрекъснато на турне  и имахме концерти почти всеки  ден. Сега е време за кратко презареждане на батериите. Имахме усилена 2011 година, през която работихме здраво с  новото ни попълнение Джош, пишейки песни и записвайки албум. Когато съм на сцената обичам да давам всичко от себе си, да се потя до кръв или да не свиря въобще, както всеки, който ни е гледал знае (или поне се надявам). Наистина е страхотно да си поемем дъх за малко. Очаквам с нетърпение да продължим с обиколката на източния бряг в САЩ и да продължим в Европа”.

Нас, разбира се, ни интересува какви изненади готвят Red Hot Chili Peppers за първото си гостуване в България. което се осъществява от София Мюзик Ентърпрайсис. 40 000 родни фенове ще ги очакват на 1 септември на стадион Георги Аспарухов в столицата. Нищо чудно някой от рок музикантите да изпълни парче на чист български. Предстои да видим.

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Тикетпро и партньорската им мрежа, на касите на НДК и зала Арена Армеец. Цените са между 70 и 150 лева.

Предлагаме ви да видите изпълнението на Джош и да го сравните с оригинала на италианката Мина.

 


 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase