Антъни Кийдис. Снимка: Reuters

Песента “Monarchy of Roses” е вторият официален сингъл от супер успешния “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers и първия в траклистинга на албума.

В нея има всичко, което можем да си пожелаем от комбинацията между новото и в същото време класическо звучене на култовите калифорнийци.

“Monarchy of Roses” започва тежко с електронен ефект върху гласа на Антъни Кийдис, преминавайки в препускащ, позитивен ритъм, за който се грижат Флеа и Чад Смит, а междувременно новият китарист Джош Клингхофър вкарва в песента разнообразие, лека хаотичност и безспорно се отличава със свой собствен, изразен стил.

Текстът на “Monarchy of Roses” е символичен и не би могъл да се интерпретира директно, което дава още едно измерение на новия сингъл от един дългоочакван албум, в който стотици хиляди фенове са вече влюбени. Песента предлага идеалната възможност да усетим и богатата палитра от рок, фънк и дори поп в новата музика на Red Hot Chili Peppers.

Всичко това присъства и в самия албум “I’m With You”, правейки го изключителен и повече от препоръчителен за слушане. Тази богата гама музикални цветове е добре илюстрирана в символичната и артистична обложка на новия сингъл. В момента Red Hot Chili Peppers са на европейското си турне в подкрепа на записа “I’m With You”, което ще продължи до средата на декември. Междувременно, групата ще спре и в Белфаст на 6-ти ноември за специалното си участие в шоуто за Европейските музикални награди на MTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase