Алексей Петров – Трактора, е задържан при специализираната полицейска операция „Октопод“, потвърдиха от МВР.

В рамките на акцията са задържани 14 души, седем от тях са в Националната следствена служба.

Още по темата

Това са братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.

Останалите задържани ще останат в арестите за 24 часа.

В сряда привечер от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 18 часа Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София.

Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба.

"Октопод" е продължение на "Наглите", но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров – Хамстера. Toва съобщава БНТ.

Към 19 часа в сряда стана ясно, че  Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения. Това научи БТА от неговите защитници.

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че петима от арестуваните са на ръководно ниво в йерархията на престъпната структура.

Ето какво още каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase