Снимка: Lap.bg

Шок за гражданите на София и очакван завършек за феновете на футбола у нас. В това се превърнаха снощните безпрецедентни протести в столицата срещу ръководството на Българския футболен съюз. Протести, които съвсем спокойно можеше да бъдат избегнати, ако от футболната федерация не решиха зорлем да надъхат ултрасите с безумното местене на срещата, затваряне на стадиони и правене на всичко възможно протест да няма. Е, протест в крайна сметка имаше.

Днес призивите за оставки ще валят. От една страна за очевидно несправилата се със задачата си полиция, която за компенсация на това превиши правомощията си в отделни случаи, а от друга – призивите за край на наглостта на трима от големите герои от САЩ 94, които отдавна са решили, че футболният им съюз им принадлежи пожизнено.

И докато оставките в полицията са политически въпрос, ситуацията с оставката на шефовете на БФС е... никаква. На фона на тежките безредици на метри от стадиона, шефът на БФС Борислав Михайлов се скри в миша дупка и до този момент не е коментирал нищо, а единият от легендарните му съотборници, благодарение на когото честваме датата 17 ноември като празник, се направи на неразбрал срещу кого е този протест.

Другият, известен в миналото като "Екзекутора на Германия" отчете, че от УЕФА му благодарили за отличната организация. Наглост. Абсолютна и безкрайна на фона на случилото се отвън.

Времето ви изтече, господа! Ясно е, че се чувствате като Сталин, защото на практика никой не може да ви бутне. Държавата няма право да се меси във футбола, феновете ще ги изкарат подстрекавани, а това че всеки мач ви псуват по стадионите единствено пълни касичката ви с измислените глоби за "нецензурни скандирания". И то с хиляди.

Но искате или не искате, вече видяхте кой ви иска оставката! Футболни специалисти, политици, общественици и хиляди фенове и почитатели на футбола. Сигурно и това ви е малко?

След като очевидно не сте искани (освен май от УЕФА, която незнайно или знайно защо си държи на вас?), отстъпете и запазете поне капчица от достойнството си. Защото някога бяхте герои. А днес сте единствено мразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase