Снимка: архив, Reuters
fallback

Куба възражда мрежата от държавни "любовни мотели" ("posadas") в Хавана, където двойки могат да наемат стаи почасово като част от усилията на правителството да "разнообрази вариантите за любов", информира синдикалният седмичник "Трабахадорес", цитиран от Ройтерс.

Столицата на карибския остров можеше да се похвали с десетки такива места до 90-те години (на миналия век), когато малкото останали бяха предоставени на кубинци, лишени от домове заради ураганите.

Уединението стана още по-трудно за влюбените, като се има предвид недостигът на жилища, принуждаващ много семейства да живеят в един апартамент и двойки да съжителстват дълго време след развода си.

Частните заведения запълниха тази празнина за някои, пише профсъюзното издание, но мнозина не могат да си позволят да плащат по около 5 долара - или една шеста от средната месечна заплата в държавния сектор - за три часа блаженство.

На по-бедните се налага да прибягват до "паркове, тъмни стълбища, плажа и дори Малекон (крайбрежния булевард)", посочва "Трабахадорес".

Сега обаче държавата иска отново да улесни правенето на любов.

"Искаме да възродим тази услуга, при която има силно търсене, социалното отражение е голямо и без съмнение е много печеливша", заявява Алфонсо Муньос Чанг от Общинската компания за настаняване в Хавана, цитиран от седмичника. "Ще започнем с наричания от нас хотел Венто (Hotel Vento), двуетажна сграда с 16 стаи с бани", разказва той.

"Градът има нужда от това", казва Мария Стерлинг, управител на хотел Венто. Тя отбелязва, че служителите ще бъдат "много ентусиазирани", тъй като заплатите ще се повишат с допълнителната работа.

След това властите ще възстановят някога популярни любовни мотели като La Monumental, както и ще трансформират друг хотел, допълва Муньос Чанг.

"Да се мисли как да се разнообразят вариантите за любов не е пресилено", пише "Трабахадорес". "Това е реалност, която засяга всеки и не може да бъде лукс", заключава изданието.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

чери

преди 6 години

Ей смешници! Не бях видял скоро по- *** публикация. Какво си мислите вие С.О.Р.О.соиди че кубинците живеят в 15 век? Много се лъжете. Хал хабер си нямате какви нови квартали имат по Хавана и другите градове.Проблема е че слугинчето *** и СИЕ не показват и пишат за хубавото в Куба.

34

Съвет

преди 6 години

До Пич 33 Пич, не им обеснявой. Няма да схванат.Остави ги да си умрат от собствената си тъпота.Социализма бил много добър , ама защо ли фалира на всъкъде по света ? А де?

33

Реалист

преди 6 години

Да улеснят правенето на любов.Всичко им е на шест,остава да оправят качеството на секса.Ама и Фидел беше един любовчия....щом докачи и Данчето Христова.Збъркано от всякъде държава със заплати от 30 долара , като при наш Жан.

fallback