fallback

Общ преглед
Правителството на Румъния отмени постановлението си за смекчаване на антикорупционното законодателство, в което се предвиждаше декриминализиране на някои случаи на корупция, предаде Ройтерс.

Постановлението бе прието във вторник вечерта от правителството без консултация с парламента.

Oще по темата

"Това става, защото нямаме какво да крием", заяви за частната телевизия "Румъния ТВ" лидерът на младшия партньор в правителствената коалиция Алианс на либералите и демократите Калин Таричану, който съобщи за решението.

Малко след това премиерът социалдемократ Сорин Гриндяну заяви, че ще отмени това правителствено постановление на заседание на кабинета утре и добави, че иска да започне публични консултации за реформа на съдебната система.

Днес десетки хиляди румънци излязоха по улиците на страната да протестират срещу постановлението за пети пореден ден, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

ПЕНЕВ

преди 7 години

ДОБРЕ , АМА ЗАЩО НЕ СЕ ПРИБИРАТ ВЕЧЕ ПО ДОМОВЕТЕ СИ , А ОЩЕ ЩЕЛИ ДА ДЕМОНСТРИРАТ. МАЙ НЕ БЕШЕ ТАЗИ ПРИЧИНАТА ЗА СТАЧКИТЕ.ЩЕ СЕ ОКАЖЕ КАКТО ПРИ НАС СЪС СВАЛЯНЕТО НА ЖАН ВИДЕНОВ И ОРЕШАРСКИ - ПРЕВРАТ НА МАЛКА ЧАСТ ОТ НАРОДА СРЕЩУ ЗАКОННО ИЗБРАНО С ГОЛЯМО МНОЗИНСТВО ПРАВИТЕЛСТВО. ДЕСНИТЕ ЛИКВИДАТОРИ ГО МОГАТ ТОВА И НАРОДА НА РУМЪНИЯ ЩЕ БЪДЕ МАЙ ИЗЛЪГАН. НА ТАМ ОТИВАТ РАБОТИТЕ. ЩОМ И НАШИТЕ "ДЕМОКРАТИ" НАДИГАТ ГЛАВИ И РЪКОПЛЯСКАТ ЗА РУМЪНИЯ , ЯСНА Е РАБОТАТА.

116

Михайлов

преди 7 години

Бареков дал добра оценка на Прокуратурата.Това твърди Силвето от БГРадио.Изчерпаха ли се имената на всички български политици, та уж българското радио опрядо доказани пройдохи, брутални лъжци и демагози? И ако тази "разследваща"журналистка иска да притури още един хонорар към тлъстите си сметки, без дадържи сметка за морала в тази сфера, край нея няма ли отговорни лица, които дазащитават вековните човешки добродетели и да кажат STOP на подобни изцепки?ТАКИВА ТВЪРДЕНИЯ СА СРАМ ЗА РАДИОТО

115

Анонимен

преди 7 години

какво чакаме още,само ние спим!!!!!!!!!!.има неща които ако не си извоюваме ,никой няма да ни даде! бойко завъртя кранчето с обещанията.............ама късно е либе за китка!!!!!!

fallback