Снимка: архив Reuters

Властите в Германия отново разследват случай на дете за прoдан. Този път обаче разликата е, че 8-годишното момиче само е качило обявата за собствената си продажба.

Пред полицията детето признало, че само е публикувало обявата в сайта "shpock.com". Порталът е предназначен за хора, които търсят или продават стоки.

Властите подозират, че момиченцето е объркало портала за продажби със социална мрежа, съобщават източници на разследването пред "Spiegel". Версиите за трафик на деца засега са отхвърлени.

До сигнала се стигнало, след като мъж видял снимка на момичето на платформата за продажби. Сред многото обяви за стари колела, носени дрехи и ползвани домакински уреди, стояла и снимката на 8-годишното дето от Ливан.

Полицията проследила случая и стигнали до детето, което живее в бежански център в Льоне, провинция Северен Рейн-Вестфалия в Германия, където тя е с родителите си от две години.

Властите незабавно иззели всички устройства от дома на семейството, а децата - на 3, 8 и 12 години са отведени за разпит от службите. Момичето обаче обяснило, че продажбата си е била нейна идея и тя сама е направила всичко.

Интересно е обаче, че момичето е посочило много специфична и конкретна сума - 45 448 щатски долара. Което е доста нетипично, тъй като често деца на тази възраст не разбират концепцията за толкова голяма сума пари. 

През октомври властите в Германия се занимаваха с още един случай за продажба на дете. В случая баща от Дисубург беше предложил на търг в Ebay 40-дневната си дъщеря. После той се защити, че било просто шега, а процесът срещу него беше преустановен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase