fallback

Общ преглед

Метрото до Бизнес парка в "Младост" 4 вече е факт, но "Малинов" из Младост – не. Булевардът е в ремонт от месеци и краят му сякаш се не вижда.

От Столичната община ни обещават, че скоро, живеещите в квартала, ще си отдъхнат и ще подкарат колите си без пътни строители да им объркват плановете.

Oще по темата

Какво ни обещават от септември: булевард с шест ленти, нови тротоари, осветление и озеленяване.

Но какво е сега, през август: разкъртено дясно платно от ХМС до Била, което предизвиква километрично задръстване в посока "Младост", а и към Летище София. Сутрин и вечер - неспирно трафик шоу.

Но пък от септември живеещите в квартала ще си имат съвсем нова екстра – нова част на "Малинов", по която в момента кипят усилени ремонти. Отсечката тръгва от новичката метростанция "Балан" и ще стига до южната дъга на Околовръстното.

И макар юлските жеги да морят строителите, работите там са напреднали доста – асфалтират ударно, слагат се и тротоари. Друг е въпросът как полагат плочките – върху пясък, без цимент. После знаем – пропадат. Пък и кой инженерен гений продължава да настоява шахтите да са по средата на пътя?

Остава и въпросът, защо тази отсечка (1,5 км ) не беше направена и пусната, заедно с метрото.

Но да спрем с мрънкането – след като бул. "Александър Малинов" беше затварян и разкопаван вече няколко пъти заради строежа на метрото – скоро от "Цариградско шосе" до околовръстния път ще има новоасфалтирана 3,5-километрова отсечка с по 3 ленти в посока. Докога ли? Докато тръгне метрото към Околовръстното, например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Ник

преди 8 години

Все ще се намери накой да се олаква. Ремонтите по Малинов са нещо хубаво. С цялото ми уважение все пак би написал, че има много гнили ябълки. Според ПУП за Младост, който не би трябвало да се нарушава ( sofia-agk/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=26 ), Малинов трябваше да е на 2 нива. Това се промени в движение поради бързането при изграждането на Метрото. Всъщност Метрото е причина и за безумното кръстовище на Сахаров в близост до моста към Дтрвеница. Кой разрешава?

70

Ок

преди 8 години

Страхотен булевард. За съжаление София продължава да се пълни с автомобили и ако не се прави новмото трасе между Балан и Бизнес парка тапта ще се премести там. Така, че навреме се прави, а важното е, че вече приключва. Като минах по новия участък и асфолта и тротоарите, които са почти готови ми харасаха. Дано на повече места се прави по този начин.

69

az

преди 8 години

Булевардът е пуснат!!! Това се вика греда, авторе!

fallback