Снимка: Dnes.bg
fallback

През последните седмици получихме няколко сигнала за опасна пешеходна пътека на ул. "Продан Таракчиев". Улицата е доста натоварена, тъй като по нея минава трафикът към Терминал 2 на Летище София, върви и градски транспорт.

В района има много бизнес сгради, в близост е Терминал 1, а хората, на които им се налага да пресекат, са хиляди всеки ден.

Както си му е редът - има знаци за пешеходна пътека, но когато стигнеш до нея, лъсва истината - тя е съвсем изтрита и има някакъв зачатък единствено около тротоара.

Знакът в посока бул. "Брюксел" пък е скрит зад клони и шофьорите, които рядко пътуват по маршрута, няма как да знаят, че трябва да се даде предимство на пешеходците. Често не го и дават.

За пресичащите остава надеждата да стъпят на асфалта и да разчитат, че шофьорите ще им дадат път. Но както ще видите и от репортажа ни - дори и тези на автобусите не го правят.

Докато пресичахме пък, джип спря на сантиметри от нас, тъй като "нарушихме" спокойствието му за ляв завой.

Задаваме си въпроса - Не е ли по-добре въобще да няма пешеходна пътека, след като няма 20 лева за една боя? Така или иначе в момента пешеходците рискуват всекидневно, разменените псувни с шофьорите не са рядкост. Една игра на нерви, която може да има и фатален край...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

то

преди 8 години

До АнонименПешеходеца е длъжен да се огледа да изчака преминаващите ппс и да премине по безопасен начин даващ сигнал с високо вдигната ръка !!!А там където минават повече хора или на главен път със интензивно движение трябва да има подлез!!!

41

Анонимен

преди 8 години

При всяко спиране и тръгване се отделят изгорели газове колкото за три километра нормално каране, но нали малоумния пешеход тряа си начеше крастата, че е с предимство. *** и паплачта пешоходна, ***. Че не моеш да застанеш за 5-10 секунди да минат колите, а трябва да спреш 10 автомобила да тровят въздуха... *** блатски.

40

Teo

преди 8 години

"Задаваме си въпроса - Не е ли по-добре въобще да няма пешеходна пътека, след като няма 20 лева за една боя?" . Ето, в това изречение се крие разковничето на много от нещата, които се случват в България!За 20 лева не може да си боядисате и оцапаните ***, даже. Такава боя при натоварен трафик ще трае...да речем...максимум месец. Не разбрахме, че икономията е майка на мизерията. И сега нека се замислим, кое е по-добре да дадем 500 лева и да стане като хората или 50 лева и до следващата поръчка?

fallback