Снимка: Булфото, архив
fallback

И част от пътя за летището в София пропадна. Този булевард на надеждата към двата най-популярни изхода – Терминал 1 и 2, потъна в черна дупка. Дупка, обладана от тъмни и нечестиви космически сили, които пречат на доброто пътно строителство у нас и му лепват етикета на "некачествено". Е, не е така дами и господа, случва се! Все пак сме държавата на дупките.

А пък и за какво ви е път до летището – хората метро ви пуснаха вече. А и с дупката се създава и малко работа на шофьорите в градския транспорт – да се поразправят малко с хората вътре в автобуса, да обясняват защо някой по веригата не си е свършил работата и да обясни откъде аджеба ще минават тези автобуси.

"Шофер, ти в крайна сметка до летището ще стигнеш ли?“ - Да, бе, натам съм тръгнал!"

Oще по темата
Следва въпрос откъде минавал... Ами откъде да минават бе, естествено, че през "Дружба". Да се събудят малко хората и там. Може ли в "Младост" да има трафик и задръствания, а в съседна "Дружба" това нещо почти да го няма. Еми не може! Но за да не се обидят живеещите в "Дружба" ще отбележим, че и те, както комшиите от "Младост", дупки си имат. И доста автосервизи си имат, вероятно заради "черната дупка", която поглъща родните пътища и ги прави на... дупки.

Но да оставим ровчетата и ямите в София! Какво е една столица на държавата на дупките, ако цялата не е в дупки? Хеле пък пролетта, нали лятото трябва да има какво да се прави, да се ремонтира. Великден идва, време е за пътуване. Кой при рода, кой на курортче, кой на село. Хващаме магистралите си и подкарваме с бясна скорост новата 10-годишна кола, която сме си взели "секънд хенд" миналото лято. Слава Богу, от чужбина. Щото там нямало дупки разправят. Подкарваме по магистрала "Тракия" и оп... не бе, не дупка! Ограничение! А то – щото имало дупки. С 90-90, какво пък толкова, над 30 километра общо по магистрала. Магистрала, магистрала, ама с дупки! От друга страна може да е с дупки, ама пък е магистрала, нали?

Стигаме към Чирпан, там дупки обаче няма, само леко колата ти поднася. Спираш на аварийки, гледаш всичко ли е ок – бе бива, няма видими проблеми. На третото-четвъртото минаване покрай Чирпан свикваш, някакви коловозчета се появяват тук-таме, нищо особено. В крайна сметка стигаш до морето по новата магистрала. Да кажем, че по пътищата край морето дупки няма – сега ще излъжем. Но и те са за добро! Защото са доказателство за тъмните сили на огромната черна дупка, които поглъщат пътищата на родината. От запад на изток и от север на юг.

Самото море също си е една черноморска дупка, в която се изливат едни хубави тръби с естествени богатства от хотелите. Но пък там на дупката се отговаря мъжката – с бетон! Тръба в морето – изливаме бетон по крайбрежието. Дупка на пътя – бетон по крайбрежието. Появи се свлачище – оп, част от бетона изчезне. Ама ще налеем пак де!

А може би предпочитате планината пред морето? Ами добре – отиваме на планина. То че дупки по планинските пътища има, но това е най-малкият проблем. Там огромната "черна дупка" направо поглъща пътчетата – свлачища, срутища. Изобщо караш и не знаеш дали да си гледаш тесния път, или нагоре – да не те отпере някоя падаща скала. Или пък надолу – да не се срути пътя и да литнеш в някое дере. В най-добрият случай ще падне скалата на 2-3 километра пред теб и ще си откараш половин ден в чакане да се измъкнеш от заплетената ситуация. Ама то пък закъде да бързаме, черната дупка и без това поглъща цялата държава. То и единствената ни останала радост – футболът, е пълна дупка, ама... то това е друга тема.

Изобщо работата е дупка до дупка. Горе-долу – навсякъде. Затова ако ще пътувате за Великден - Внимание: Дупки има! Ама и ти в крайна сметка купи ли си винетка???

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 9 години

Държава няма ако имаше държава нямаше да има дупки.Това е територия на която има1.старци живеещи мизерно2.млади които бягат на запад3.пациенти без лекари4.Свлачища и срутища5взривени заводи ,ама никой не знае как са се взривили6мини които се рушат7хотели които почнаха да падат защото са строени едно към гьотере8 законодатлна ласт която не знае как да законодателства и т.н

26

Анонимен

преди 9 години

След опущарски потоп. Яко.

25

son

преди 9 години

Знака е грешно поставен ☺

fallback