Снимка: Булфото

Те са интелигентни, млади, усмихнати, красиви. Те идват с български знамена, с детски колички, с колелета. Те носят вода на полицаите и ги уважават. Вече пет вечери хиляди българи обикалят централните улици на София с искания за промяна. Цивилизовано и устремено.

Те не искат провокации, не искат да чупят и трошат. Те имат много енергия, с която искат да градят. Те желаят да са строители, а не разрушители. Те не искат просто по-евтин ток, те искат живот, с който да са достойни европейски граждани.

Всички те са едно. И влизат все по-надълбоко в сърцата на българите. Преди ден дори синдикатът на служителите в МВР изрази в декларация подкрепата си към протестиращите и противопоставянето си на "проявите на нисък морал, провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избраници".

Още по темата
На фона на интелигентния и мирен протест на хиляди българи, за втора поредна вечер се прокарва опит шествието да бъде провокирано. Не, господа! Забравете, този път просто номерът няма да мине!

Със сигурност на доста политици им се иска да има бой, арестувани, счупени витрини и прозорци. И по този начин младите, усмихнати и вдъхновени млади хора да се превърнат за минути в платени, пияни лумпени. Забравете, просто няма да стане!

Именно заради провокациите на протеста един от демонстрантите създаде хаштаг #снимайги. С негова помощ всеки, който забележи провокатори, може да ги снима и обозначи в социалните мрежи и в рубриката мРепортер на Dnes.bg.

Интелигентните хора ви игнорираха, разберете! Вашите опити за разединение се виждат отдалеч и от протестиращи, и от полиция. И цяла България разбра кои всъщност са лумпените, скрити зад удобни имунитети. Но вие, господа, сте аут!

Затова млади хора – бъдете умни, усмихнати, красиви. Носете градивното в себе си и печелете сърцата на българите. А за провокатори място няма. Не и този път. Забравете, номерът просто няма да мине! 

Качвайте снимките на провокаторите на протестите в страната с хаштаг  #снимайги в мРепотрер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase