Снимка: Reuters

Думите: "между нас всичко свърши" не са показател за края на отношенията. За това има съвсем други признаци, събрани от lady.mail.ru.

1. Единствените чувства, свързани с миналото, са спокойствие и лека носталгия

Споменът за последната ви връзка трябва да е като този от абитуриентския ви бал – всичко беше мило, накрая малко тъжно, но в крайна сметка споменът вече не ви тормози. Според безсърдечните психолози даден проблем трябва да бъде коментиран не повече от три пъти. Ако коварството и любовта на бившия все още са основна тема за разговор, значи краят е далече. При благоприятно стечение на обстоятелствата измъкването от предишната любов отнема от 6 месеца до 2-3 години.

2. Вие не сте останали добри приятели

И то не защото приятелството между мъж и жена е мит. Просто любовта и приятелството са две различни понятия. Приятелството се изгражда постепенно и дълго, а не замества бурните обяснения и разбитото сърце. Ако искате приятелски отношения ще трябва да ги построите на друг принцип без любовни съставки. Тук няма да има място за ревност или  кокетство, най-малко пък за странното явление – приятел за секс.

3. Новата ви връзка не е започнала веднага след края на старата, и то бурно и ярко

Страстното и ярко влюбване след раздяла е по-скоро обезболяващо, колкото и да не ни се иска да си го признаем. А там, където има обезболяващо, има болка, емоции и силна памет за миналото. Разбира се, от всяко правило има изключения.

4. Не сравнявате бившия с новата си половинка

Защото сравняват тези, които не са безразлични. И не е важно в чия полза е сравнението, самото му присъствие говори за зависимост от предишната връзка. Не си струва да вкарвате трети в сегашната си връзка, като непрекъснато демонстрирате дълбоките си душевни рани, нанесени от миналото. Така раните само ще заздравеят по-бавно.

5. Не се навъртате около местата и всичко, което е свързано с предишната ви връзка

Събирания на общи приятели и роднини, които искрено съжаляват за раздялата ви, разходките по алеи в парка, слушането на „вашите“ песни, посещението на страниците му в социалните мрежи... Всичко това само забавя процедурата по забравянето и укрепва емоционалната връзка с миналото. Важното е да си давате сметка защо го правите, на какво се надявате и какъв резултат очаквате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase