Хотел InterContinental Sofia винаги e бил синоним на лукс, комфорт и изискано обслужване. Сега петзвездното бижу на столицата издига кулинарното изкуство на едно още по-високо ниво с откриването на новата тераса на луксозния ресторант ADOR.

Изисканото заведение на емблематичните жълти павета в сърцето на София предлага не просто възхитителна кухня, но и спираща дъха панорамна гледка към някои от най-емблематичните забележителности на града: историческата сграда на Народното събрание и едноименния площад, храм-паметника „Св Александър Невски“ както и сградата на БАН, която е истински архитектурен шедьовър.

Докато се наслаждават на изисканите специалитети, посетителите на ресторант ADOR ще бъдат заобиколени от цветна градина и много зелинина. Новото обзавеждане на терасата е стилно и изключително комфортно, като основен акцент в дизайна са естествените материали и светлите тонове, които носят усещане за близост до природата и много уют.

Шеф Димитър Бояджиев и неговият кулинарен екип се гордеят с разнообразието от стекове и риба, които приготвят на уникалния по рода си грил на дървени въглища Джоспер. Този специфичен начин на обработка на храната й придава изключителна текстура и вкус и я превръща в истинска наслада за сетивата. С настъпване на сезона на барбекютата, клиентите на ресторант ADOR, могат да опитат някои от бестселърите от основното меню на ресторанта като Black Angus от Австралия или Wagyu Beef от Япония, филе от див лаврак с вишисуаз еспума, опушен тартар от жълтоперест тон,  както и любимата на много клиенти салата бурата с печени зеленчуци.

За тези гости, които бързат за бизнес среща, чудесно предложение са обедните менюта, които изненадват със запомняща се презентация и вкус, а следобедното кафе в ADOR е не само традиция. То е задължение за тези, които държат на изискания вкус и добрата компания. Към него трябва да се опитат и емблематичните десерти, приготвени от главния сладкар Росита Симеонова - лимонова тарталета, мини Павлова, чийзкрем с маково семе и ягоди, както и богата селекция от сладоледи и сорбета.

За прохладните летни вечери ресторантът предлага богата селекция от безалкохолни и алкохолни коктейли, както и любимите на всички класики като Космополитън, Аперол щприц и и Мохито. Любими на клиентите са и домашните лимонади в няколко освежаващи комбинации  като лайм и лавандула, грейпфрут и агаве, лимон и бъз, лимон и малина.

За доброто настроение на всички посетители е подготвена музикална програма с различни изпълнители, DJ, както и интригуващи тематични вечери.

Ресторант ADOR със своята нова тераса и емблематична локация в сърцето на града е перфектен избор за отпразнуването на сватба или друго семейно тържество, бляскаво фирмено парти или коктейл. Екипът от професионалисти ще се погрижи за всеки детайл, а международните петзвездни стандарти на бранда InterContinental са гаранция за качество и неповторимото изживяване на всеки гост.