Източник: Алтерко
fallback

Динамичната пандемична ситуация у нас остава водеща тема и днес, година по-късно, е не по-малко важно да бъдем отговорни към самите себе си и околните и да се пазим взаимно. В сезона на пролетните настинки и резките температурни промени, една от най-коментираните теми е как оптимално да следим здравословното си състояние, на кои симптоми да обръщаме по-специално внимание и какви мерки да вземем спрямо тях. Именно в този контекст през последните месеци все по-популярно стана едно малко устройство, което може да ни спести сериозни грижи - пулсовият оксиметър.

Добре познатият вече на мнозина уред позволява бързо, лесно и изцяло безболезнено да следим нивата на кислородно насищане на хемоглобинa (SpO2) и сърдечната честота. Тези показатели, от своя страна, могат да бъдат важна индикация в случай на здравословни усложнения при развиваща се пневмония или вирус, включително COVID-19.

В условията на увеличаващ се брой на заболелите е по-важно от всякога да бъдем отговорни към здравословното си състояние. Точно толкова важно е и брандовете да бъдат отговорни за това да предоставят на потребителите надеждни и доказани продукти. Сертификацията на всяко здравно устройство е задължителна и е фактор, с който не бива да правим компромис. Затова е ключово продуктът, на който се спрем, да разполага с FDA и CE сертификация. Какво обаче означава това?

  • FDA сертификат за качество и производствен контрол

FDA маркировката е свидетелство за това, че даден продукт е одобрен от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ и е гаранция, че са осъществени тест и проверка на качеството на дадено устройство, както и че са спазени всички нужни стандарти при производство му.

  • CE сертификция за Европейски стандарт за качество

CE сертификацията доказва, че устройството съответства със стандартите за здраве, безопасност и опазване на околната среда в Европейския съюз. Маркировката трябва да бъде винаги видима, четлива и незаличима. Чрез нея производителите гарантират, че спазват редица изисквания, свързани с процеса на производството, а потребителите могат да се чувстват сигурни в избора си и в това, че продуктът е произведен в съответствие със стандартите за качество и безопасност.

Умният оксиметър MyKi Oximeter е едно от предпочитаните устройства от страна на потребителите. Разполага и с двата вида сертификации - CE и FDA, а освен това е и изключително удобно и лесно за употреба. Сред предимствата му е безплатното двуезично мобилно приложение, което го прави още по-практичен избор, защото дава възможност да следите показателите при измерване на сатурацията на своите близки и членове на семейството от разстояние. Сега, когато е не по-малко важно да спазваме дистанция и да ограничим контактите си, за да се пазим взаимно, тази функция на оксиметъра може да бъде ключова и много полезна. Нещо повече - устройството предлага анализ на измерванията, като резултатите от всяко се записват в статистика, която може да бъде споделена с лекуващия лекар и да направи проследяването на здравословното състояние по-лесно.

А сега MyKi Oximeter е на специлна, намалена цена.

Защо е важно да следим показатели като нивото на кислород в кръвта и сърдечната чистота?

Ниската кислородна сатурация може да бъде сигнал за потенциален здравословен проблем, включително начален стадий на пневмония или наличието на респираторна инфекция, вследствие на COVID-19. Затова е важно редовно да следим за промени в нивата, особено в сезона на вирусите, и да знаем, че поддържането на точен баланс на нивото на кислород в кръвта е от ключово значение за здравето ни. Спад межу 92% и 94% може да се тълкува като възможен начален стадий вирус и е препоръчителна консултация с лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback