Изборът на подходящия хостинг за малък и среден бизнес от надежден доставчик е едно от главните условия за успеха на всяко бизнес начинание. Ключовата му роля се определя от факта, именно правилният хостингът стои в основата за създаването на ефективни уебсайтове и въобще за стартиране на всякакъв тип онлайн проекти. Това е така, защото при използването на определен уеб сървър, доставчикът е отговорен за безопасността и сигурността на вашите файлове. За разлика от безплатните услуги, качественият платен уеб хостинг гарантира бърз достъп до страници за голям брой посетители без излишна реклама. Един изключително надежден и перфектен хостинг за малък и среден бизнес предлага доставчикът IONOS.

Независимо дали ще създавате уебсайт с лично портфолио или планирате да стартирате голям онлайн магазин, със сигурност IONOS ще ви предложат най-изгодният за вас вариант за хостинг.  Най-добрият начин да спестите от услугата е да изберете хостинг услуги в дългосрочен план, защото тогава и цената ще е далеч по-изгодна. Вариантите са много и най-важното е, че гарантират успешен старт на проекта ви и създават всички необходими условия за неговото бързо разрастване.

В бизнеса едно от най-важните качества е далновидността. Необходимо е да предвиждате нещата в перспектива, затова от IONOS са се погрижили да ви облекчат и в това отношение. Колкото по-бързо вашият малък проект прерасне в по-сериозен, толкова по-добре. Винаги имате възможност да изберете по-мощна тарифа за неограничен хостинг с поддръжка на PHP и MySQL за големи сайтове с висока натовареност и професионални платформи.

Ето и накратко малко допълнителна информация за основните видове хостинг, които се предлагат на пазара.

Споделен хостинг

Споделеният уеб хостинг предполага съхранение на много независими един от друг интернет ресурси на един общ сървър. Той е доста популярен, но е препоръчителен единствено като временно решение при стартиращ бизнес. При този тип хостинг капацитета за съхранение, процесора на устройството (CPU) и RAM паметта се разпределят между отделните потребители. Това не пречи на работата им, а и споделеният хостинг също така е много евтин, което го превръща в особено популярно решение при стартиране на нов бизнес.

Виртуален специализиран сървър

Виртуален специализиран сървър или  VPS предоставя на потребителя достъп до цяла виртуална машина с права на администратор, за да я конфигурира и управлява независимо в съответствие с техните нужди. В същото време ще имате достъп до бърз неограничен хостинг с неограничен брой сайтове и голямо количество дисково пространство. Това е един много удачен хостинг за малък и среден бизнес, защото ще обслужва перфектно дори по-мащабни проекти като, например, големи онлайн магазини.

Препоръки за избор на хостинг за малък и среден бизнес

Когато избирате подходящият хостинг план, основното, което следва да ви води е фокусът към вашите индивидуални нужди. Основните характеристики, за които трябва да сте особено бдителни, са количеството дисково пространство, броят на имената на домейни и наличните бази данни и поддръжката на необходимите инструменти за разработка.

Ако имате някакви затруднения, специалистите от IONOS  винаги са на ваше разположение, за да ви помогнат да изберете най-изгодното решение с подходящите спрямо вашия проект параметри.

Регистрация на домейни

Платформата IONOS предлага също така и регистрация на домейни, като всичко става изключително лесно и бързо. След като вече сте избрали домейна за вашия проект, остава единствено да го регистрирате. Стъпките за това са само няколко, което гарантира, че в рамките на 10-ина минутки вече ще разполагате с желания уеб адрес на сайта си. Управлението е също толкова лесно, за което е предвиден интуитивен клиентски панел, пригоден за работа от мобилни устройства.

Не трябва да пропускаме да отбележим също и факта, че в рамките на всеки ваш домейн, ако желаете, бихте могли да добавите и голямо количество поддомейни /1000/ и по този начин да подобрите значително структурата на платформата си.