Източник: "ВП Брандс Интернешънъл"

Производителите на ракия очакват добра реколта, въпреки трудната година. Това отчитат технолозите на "Пещерска" ракия, които посрещнаха първото грозде за любимата напитка на милиони българи. Те очакват изключително ароматно грозде заради големите амплитуди между дневните и нощните температури.

Камионът с първите гроздове бе посрещнат тържествено от изпълнителния директор на "ВП Брандс Интернешънъл" Иван Папазов, екипа технолози и енолози, работници и приятели на "Пещерска" ракия.

Заслугите за отглеждането, обработката и контрола на лозята са на експертен екип от енолози и агрономи, който прилага и развива най-новите световни практики. На всеки сорт се обръща специално внимание, бере се по определено време, обработва се по специфичен начин. А терените, на които са разположени насажденията на компанията са ексклузивно подбрани за създаването на най-качествените и ароматни напитки. Подборът е толкова прецизен, че гарантира добра реколта, независимо от климатичните условия.

"Пещерска ракия" се произвежда при затворен цикъл, чрез който се дава гаранция за цялостния процес - от отглеждането и беритбата на гроздето, през преработката до бутилирането и разпространениението на крайния продукт в търговската мрежа.

Според експертите на "ВП Брандс Интернешънъл" важна част в производствения цикъл на една качествена напитка е създаването и отлежаването на гроздовия дестилат. Част от него, отлежава между 3 и 6 месеца в специални дъбови бъчви, като впоследствие се купажира с останалия гроздов дестилат, за да добие напитката още по-плътен вкус и наситен аромат. И така след крайната обработка се получава най-обичаната българска ракия "Пещерска" гроздова, позната с високото си качество и неподражаем аромат.