Отваряте очи сутринта и първо посягате към мобилния телефон. След това излизате навън и задължително взимате със себе си смартфона, но не винаги портфейла, особено когато е за кратко. Това правят повечето хора у нас, сочат изводите от онлайн проучване*, проведено на сайта на А1 в края на миналата година.

Още по темата

Според анкетата на А1, които стартираха наскоро своя нов дигитален портфейл А1 Wallet, 52% от потребителите осъзнават удобството на електронния портфейл и са склонни да го използват.

Ако още не сте се възползвали от дигиталната услуга, представяме ви 7 причини защо да започнете в най-скоро време да плащате с телефона си с A1 Wallet.

1. Удобство

Само за секунди можете да платите (безконтактно), като докоснете или приближите смартфона към терминала на касата. A1 Wallet позволява безконтактно плащане със смартфон на POS терминал, независимо дали устройството ви е с мобилна  операционна система Android, която поддържа NFC технология, или ползвате iOS устройство – тогава плащането минава през Apple Pay.

2. Ниски такси или дори без такси

Дигиталните портфейли обикновено предлагат цялото свое удобство много по-изгодно, отколкото банките. С A1 Wallet имате индивидуален IBAN, с който можете да получавате и да изпращате парични преводи в лева и в евро напълно безплатно или с минимална такса, в зависимост от плана, който използвате – Premium или Standard. Също така можете бързо да изпращате и получавате пари без такси между потребителите на А1 Wallet и phyre чрез мобилен номер, а между потребители на A1 Wallet и с QR код. Освен това всеки потребител на цифровия портфейл може да поиска пари безплатно чрез линк, който да изпрати чрез SMS или социална мрежа.

3. Ефективност

Не търсите в чантата или в портфейла правилната карта. Опашките на касите стават по-къси, защото трансакциите се извършват по-бързо. Също така, когато плащате безналично, не е необходимо да търсите точна сума или да чакате да ви върнат ресто.

4. Носите по-малко вещи със себе си

Портфейл с банкноти и монети, класьор за карти… Всичко това се побира в дигиталния портфейл. Да, освен пари в брой и кредитни карти, дигиталният портфейл съхранява и картите ви за лоялност. Така вместо няколко предмета, носите само 1 - смартфона си. Независимо дали той е с Android или с iOS, можете да инсталирате безплатно A1 Wallet. Дигиталният портфейл предлага и възможност да разглеждате брошури с актуални предложения от различни магазини в страната. Това е доста удобно, когато се чудите къде е най-добрата оферта и виждате буквално „на длан“ възможните варианти.


5. Оптимизация на разходите
 

С помощта на аналитични функции А1 Wallet ви предоставя анализи на извършените разходи на месечна или седмична база. Така лесно можете да проследите за какво харчите парите си и да оптимизирате разходите си.

6. Подобрена сигурност

За разлика от обикновения портфейл, телефонът има различни защити.

Ако някой намери портфейла ви, парите и картите ви са там. Но ако някой намери телефона ви, той не може просто да посегне към него и да извади кредитна карта. Освен това сигурността на профила, сметката на клиента и паричните средства са защитени по всяко време. Част от методите за сигурност на портфейла са двуфакторна автентикация, заключване на приложението с пръстов отпечатък, персонален код или лицево разпознаване, криптиране на данните и др.

7. По-малко форми за попълване

Колко пъти сте спирали и сте се отказвали да платите онлайн покупка, защото формите, които трябва да попълните са твърде дълги и сложни? Или пък защото не искате да въвеждате данните на картата си онлайн. Цифровият портфейл ви позволява да пропуснете тази част. Като клиенти на дигиталния портфейл A1 Wallet, можете да заявите безплатна виртуална карта MasterCard, с която да пазарувате онлайн.

* Методология на проучването: *Проучването е проведено, чрез онлайн анкета на сайта A1.bg, в която са взели участие 1633 български граждани на възраст между 18 и 65 години. Изследването е извършено в периода 16-31 декември 2019 г.