fallback

Остават броени дни до откриването на третия „Салон на галериите“, организиран от НДК. Вече е ясна програмата на събитието, която го превръща в една от най-авторитетните платформи за представяне на галерии, автори, тенденции и идеи в съвременното българско и европейско изобразително изкуство.
 
На 18 октомври (вторник) от 11:00 часа големият български скулптор Емил Попов ще представи произведението си „Конникът”, което ще е разположено пред вход А3 на НДК. Скулптурата е излята от месинг и е дарение от автора за Двореца. Същият ден, от 18:30 часа Емил Попов ще покаже и изложбата си „Проекти и други”, която може да бъде разгледана в Мраморно фоайе на НДК до 7 ноември. Изложбата представя работи, направени в последните 25 години и реализирани в България, чужбина и ателието на автора.
 
На 19 октомври (сряда) от 18:30 часа в Зала 3 на НДК е официалното откриване на „Салон на галериите”. Той дава среща на над 30 галерии от столицата и страната, представяйки най-добрите съвременни автори, както и творчеството на старите майстори. Ще видим произведения на знакови художници като: Магда Абазова, Георги Божилов, Димитър Казаков- Нерон, Румен Скорчев, Вихрони Попнеделев, Рада Цанкова и много други, както и колекциите с холандска живопис от XVII и XVIII век на галерия Униарт и графичната сбирка на Ателие-колекция на Светлин Русев с шедьоври на Гоя, Рембранд, Дюрер и Кете Колвиц.
 
За първи път тази година в „Салона” участват и три европейски галерии – от Австрия, Швейцария и Словакия.
 
На откриването гостите ще се насладят на специален пърформанс от авторката Галина Христова, която ще танцува пред свое произведение, наречено „Саможертва”.

20 октомври 2016 г. от 18:30 ч. на полуетаж Изток в НДК ще бъде открита изложба с фотографии на подбрани произведения от „Златната книга” на българските икони, която е проект на издателство „Методиеви книги” и доц. д-р Ралица Русева – автор на текстовете. Целта на това издание е да популяризира образците на българската християнска живопис по технически иновативен начин.

„Салон на галериите” ще продължи до 24 октомври. Входът е свободен. Заповядайте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback