Снимка: eurovision.tv
fallback

Късно снощи интернационалната група Equinox класира България за големия финал на "Евровизия" на 12 май.

Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл излязоха под №10 и след изпълнението на песента "Bones" имаха повод да празнуват.

На пресконференция, продължила до късно тази нощ, те благодариха за шанса да представят България и заявиха, че са готови да се изкачат по стълбицата до първото място.

Oще по темата

"Горди сме, че за поредна година България представя на тази престижна сцена качествен и впечатляващ музикален проект, който докосна сърцата на милиони телевизионни зрители в Европа. Equinox се представи безупречно в един труден полуфинал, в който много от песните имат шанс да са потенциални победители. Но най-важното предстои на 12 май, когато отново очакваме силна подкрепа и се надяваме българите в чужбина да се включат в телевота, защото той може да е решаващ за нас", каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева-Соъйр.

Голяма част от родните музиканти пожелаха на групата още преди появата на сцената им, други честитиха класирането им на финала.

"Бяхте страхотни, приятели! Вдигнахте нивото на този конкурс!", написа Милица Гладнишка.

"Разкъртващи Equinox! Браво, гордост за България", възкликна и Теди Кацарова.

"Перфектни! България на финал!", допълни еуфорията Йоанна Драгнева.

В критичен тон с крайни епитети се включи човекът, възпял Икебаната и болежките на дървесата - Деян Неделчев.

"Слаби песни, българската е ужасна. Най-хубавите според мен са от Албания, Ейре и Испания", даде мнение той.

Икебаната е видимо недоволен и от факта, че в групата, която представя страната ни, имало американци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

правилно ли е?

преди 5 години

Телевизиите НОВА и БТВ постоянно излъчват музикални формати, а после дори победителите от тези формати, никъде не ги показват.Карат ги да пеят толкова сложни песни,някои от децата имат талант.Не е ли редно именно на тези млади момчета и момичета да им се даде шанс,те да са конкурентите за песен на Евровизия,която пращаме от България? Така че Desi недей да плюеш колко сме прости българите.Черногледи сме по-много причини,озлобени сме от несправедливостите на ежедневието и все пак е гласувано за Ж

75

до Desi продължение

преди 5 години

Няма значение дали харесвам песента.Смятам,че въпросният певец/певица или група,за да ни представи на Евровизия трябва да е направил/а поне 1 хит през поседната година да е познат/а на публиката.Например Кристиян,момчето е наполовина руснак,но публиката го знаеше от музикалното предаване.Не мисля,че е правилно неизвестни певци да представят Родината ни,които не са българи.Какъв е тогава смисълът от,,Гласът на България'' и други подобни конкурси?Избират коя песен да пратят без да гласуваме.Защо?

74

до Desi

преди 5 години

Desi не извъртай сега нещата. Част от хората написали коментарите като са видели,че България е представена от 2ма афроамериканеца,1 който прилича на китаец и един с дълга брада, който май е арабин и една жена с немска фамилия най-малкото са се учудили.За Жана знаем,че е българка,ама другите?Не ги чувстваме като българи.Те знаят ли 1 дума на български,пели ли са на българската сцена преди? Българската публика дори не ги познава как да ги подкрепя?Песента за Евровизия беше избрана от БНТ без вот.

fallback