fallback

България се класира за финала на песенния конкурс "Евровизия" на 12 май в Лисабон на състоялия се тази нощ първи полуфинал.

Групата Equinox в състав Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, представи песента "Bones" и бе изпратена с аплодисменти от публиката.

Българската песен бе избрана с гласове от Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство, заедно с домакина - Потругалия, които автоматично се класираха за финала.

Другите девет страни, които преминаха първия полуфинал в португалската столица, са Австрия, Албания, Естония, Израел, Ирландия, Кипър, Литва, Финландия и Чехия.

Вторият полуфинал ще се състои на 10 май, а Equinox ще се борят на финала на "Евровизия на 12 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 5 години

Успех на българската песен и на всички

105

Анонимна

преди 5 години

Има ли значение каква е песента???Тя представя България и ние като българи трябва да я подкрепим, а не да плюем.Защо намесвате винаги Борисов....комерсиализация и т.н.Толкова злоба просто не е истина!Това го няма никъде!

104

Анонимен

преди 5 години

До до МакКонърBBC? Айде моля, Англия от 10 години не е минавала 20то място. Точно тяхното мнение ли ще слушаме? Да вземат да обърнат малко внимание на своята певица, че пак ги грози дъното на таблицата.

fallback