Тина Търнър със съпруга си. Снимка: Reuters
fallback

Легендарната американска певица Тина Търнър официално се отказа американското си гражданство, като новината идва от посланика на САЩ в Швейцария. През последните 18 години тя живее в страната на шоколада.

Търнър, която напусна музикалната сцена през 2009 година, се установи в Швейцария още през 1995 г., припомня БТА. В края на април 2013 година 74-годишната певица получи швейцарски паспорт, след като научи немски език. През това лято пък Търнър сключи брак с германския музикален продуцент Ервин Бах, който е 16 години по-млад от нея. Тържеството беше във вилата им край Женевското езеро.

На 24 октомври Търнър е подписала документ в американското посолство в Берн, че взема швейцарско гражданство и е осведомена, че в тази връзка се лишава от американското.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 10 години

Браво на баба Тина! За пореден път показа, че е яко момиче! Хазната на янките ДГД!

23

no name

преди 10 години

До Cleo"Това, че 99.9999999% от българите се интересуват само на Вуте да е зле и си нямат идея какво става по света, не значи, че Земята е спряла да се върти..." - смотльо, това, че не сме запознати в детайли с данъчната политика на хамериканците, не означава, че не се интересуваме какво се случва по света. Отвори си малко и ти очите, не всичко е USA:)))

22

Cleo

преди 10 години

До 22. Явно не знаеш, че от тази година IRS въведоха нови правила за данъчно облагане за да събират пари от Американци които живеят извън Америка (заинтересувай се малко). И съвсем СЛУЧАЙНО тя се отказва точно когато новите правила влизат в сила. Да, да, ама НЕ!Това, че 99.9999999% от българите се интересуват само на Вуте да е зле и си нямат идея какво става по света, не значи, че Земята е спряла да се върти...

fallback