Общ преглед
Голямата звезда на българската естрада Йорданка Христова развълнува и направи щастливи над 4500 души, дошли да уважат нейния юбилей в зала 1 на НДК. Мотото на концерта казва всичко - "50 години на сцена и влюбена в живота".

С мащабния си спектакъл тя показа голямата си любов и към музиката, която завладя публиката. На подобни юбилеи сме свикнали да виждаме на сцената голяма част от естрадната гилдия, но Йорданка Христова заложи на разнообразен репертоар от своето творчество - от циганските романси до незабравимите й песни като "Влюбена в живота", "Песен моя, обич моя", "Изповед". На сцената я подкрепиха музикантите Косьо Цеков от ФСБ, Цветан Недялков, Краси Гюлмезов.

"Много големи имена от киното и музиката поискаха да споделят този миг с мен, но аз отказах. Не заради едното его, а защото не искам концертът ми да е като всеки друг", каза преди дни изпълнителката.

Нейният празник уважиха много колеги и автори начело с доайена Тончо Русев. Сред публиката бяха и кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият министър на културата Вежди Рашидов, както и посланикът на Куба у нас Тересита Капоте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар