Мадона е недолюбвана от католическите организации в Полша. Снимка: БТА
fallback

Хиляди поляци изразиха недоволство и протестираха срещу предстоящия концерт на Мадона в страната на 1 август. Над 30 000 души пък призоваха в социалните мрежи нейният гастрол направо да се отмени.

1 август е бележита дата за Полша, тогава се отбелязва избухването на Варшавското въстание през Втората световна война, жестоко потушено от нацистите.

Oще по темата
Голяма част от поляците са на мнение, че концертът на Мадона ще обругае паметта на загиналите им сънародници.

"Нека почетем по достоен начин паметта на оживелите и падналите въстаници, които се бориха за честта и достойнството на своята родина. Нека не позволим нашите празници да бъдат поругани", се казва в петиция на католическа организация, пише БТА. Тя смята, че Кралицата на попа иска да им се подиграе отново.

Мадона предизвиква за втори път гнева на поляците, след като предната й изява бе на 15 август - дата, на която католиците отбелязват Успение Богородично.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Попско полско

преди 12 години

Това ли е проблемът на Полша? Вижте какви злоупотреби има навсякъде. В църквата парите от свещи, кръщанета, сватби, погребения и други обреди са безотчетни. Мен ме питат: Плати ли си данъка, осигуровките, таксата за входа, интернет, телевизия, винетка, застраховка. Някой попита ли поповете за какво се ползват парите на хората дето смирено ходат по храмовете, плащат ли нашите и полските попове данъци, осигуровки, застраховки.

12

БПЦ лицемери

преди 12 години

Господа попове - католици и православни, полски и български - вие сте едни големи лицемери. Излезте още тази вечер по дискотеки (наши чалгатеки) и клубове, за да видите пачаври до ***, порноваляк до порноваляк. Изкуствени устни, гърди, полуголи. Като се налапат един друг аха и ... Притежател на такова порносвърталище е архонт Бинев. Да сте чули някой да е критикувал морала и ценностите на младите и техните родители? Не. За поповете е по-удобно да анатемосат някоя звезда. Лицемери!

11

Мартин

преди 12 години

Браво на поляците. А тука ревнаха да защитават Мадона, когато БПЦ се обяви против нея.

fallback