Снимка: БГНЕС
fallback

Основният извод на доклада "Драги" е, че за да оцелее ЕС, Европа трябва да се промени радикално. Това каза Сергей Станишев, министър-председател на България (2005 – 2009), член на Европейски парламент (2014 - 2024), по време на експертната дискусия "Докладът "Драги" - новата икономическа политика на ЕС и перспективите за България", организирана от Green Transition Forum и Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК).

Докладът "Драги" казва, че Европа губи състезанието с другите два икономически гиганта - САЩ и Китай, отбеляза Станишев. По думите му се вижда, че светът се променя драматично и ускорено, и Европа също трябва да се промени.

Станишев добави, че вече има нови източниците на ускорен растеж. Това са високите технологии, дигитализацията и изкуствения интелект, в което Европа изостава. Освен това се променя коренно търговията - от свободна към все по-затворена.

Той посочи, че в Европа скоростта на приемането на един закон е твърде бавна - средно около 20 месеца, а за по-сериозните теми още повече. "Това ни поставя пред неизгодна позиция спрямо САЩ, да не говорим за Китай", заяви Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

тоя и в казарма

преди 10 минути

даже не е ходил къде се бута?!

43

Анонимен

преди 11 минути

ДА! Задължително е Европа да се промени,като се разкарат всички политически плазмодии като този на снимката,които скоростно я унищожават!

42

Анонимен

преди 31 минути

Какво става, новините много на соц го почнаха.:))

fallback