Снимка: БГНЕС
fallback

Министерският съвет одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Босна и Херцеговина в размер на 50 000 евро за отговор на най-неотложните хуманитарни потребности на населението на страната след опустошителните наводнения на 4 октомври 2024 г., реши правителството на днешното си заседание.

Водната стихия в балканската държава отне живота на най-малко 21 души и остави стотици семейства в бедствено положение.

Финансирането от България ще бъде осигурено от бюджета за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ на Министерството на външните работи.

Предоставянето на спешна хуманитарна помощ от страна на България в отговор на отправения от правителството на Босна и Херцеговина призив за подкрепа е акт на съпричастност в потвърждение на традиционно добрите отношения между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 часа

Тези продажници докога ще раздават парите от данъците ни за всички други,но не и за БЪЛГАРИТЕ от които са събирани? Докога ще ги търпим да ни ограбват и унищожават? Хората от наводнените райони не получиха грам помощ от никого! Не получиха помощ и опожарените селища! Десетки къщи изгоряха,други изгърмяха край Елин Пелин,все по вина на безхаберните управници,но помощ нямаше! Навряха хората като сърдели в бракувани фургони и толкова,а идва зима,но на българомразците изобщо не им пука!

13

Анонимен

преди 3 часа

Срамота! 50хил. евро нема да стигине за корумпираните бошняшки политици, камо ли за пострадалете.

12

Анонимен

преди 3 часа

До Анонимен,к.10 Как няма да са съпричастни към Босна и Херцеговина депутатите и МС, като призивът е на Шиши Магнитски, а той вече се бори за премиер! Почти всички медии начело с Епицентър, Блиц и Днес упорито и от сърце агитират за него и крилото на турската партия ДПС-Ново начало.Старият милиционер от Банкя също стои като ПСА зад него.А хората с отнесени от реката или изгоряли от тазгодишните летни пожари къщи все още са без домове

fallback