Снимка: БГНЕС

"Ако в България има адекватни държавни институции и служби, вицепремиерът и транспортен министър на РСМ Александър Николоски трябва да бъде обявен незабавно за персона нон грата", заяви председателят на ДПС-Ново начало Делян Пеевски.

И това е най-малкото, което трябва да бъде предприето, след системното сеене на омраза към България и българския народ.

Още по темата
"Наглостта и арогантността по отношение на България, нейните демократично избрани институции, демонстрирана от проруското правителството на Мицкоски явно е в отговор на категоричната евроатлантическа позиция на страната ни.

Настояваме за незабавни мерки в отговор на провокациите, които да бъдат последователни и категорични", подчерта Пеевски.

Той е категоричен, че проблемът вече не може да бъде решен с "едно проформа извинение".

"Разломът е ценностен и противопоставя два свята - този на евроатлантическите демокрации и този на пропутинската, антидемократична заплаха.

Като европейска държава ние не можем да останем безучастни или псевдодипломатични, а трябва да защитим честта и достойнството на България и на българските граждани.

Защото в противен случай бихме съучаствали в легитимацията на явни проводници на проруско влияние в сърцето на Европа", добави още Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase