Снимка: БГНЕС

Консултациите за номинации за листи продължават и в момента, каза пред медиите Тимур Халилов - нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, предаде БТА.

Все още няма категорична яснота за областите. Най-късно утре ще са ясни имената, но от утре започва регистрацията, заяви той. Почетният председател участва активно в процеса, посочи Халилов.

По повод акцията в община Минерални бани и дома на дългогодишния кмет на общината Мюмюн Искендер Халилов каза, че това е поредно доказателство за сигналите, които подават, че институциите се ползват като бухалки.

Правораздавателните и правоохранителни органи трябва да си вършат работата, но в момента това е тенденциозно в навечерието на избори и срещу лица, които подкрепят Ахмед Доган. Възможно е да има още такива случаи, защото получаваме десетки сигнали за сплашване, репресии и уволнения, каза Халилов.

Опасяваме се, че няма да може да бъде осигурено свободно гласуване на гражданите без подлагане на репресии. Затова ще изпратим писма Европейската комисия, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, дипломатическия корпус и други институции да наблюдават процеса, заяви Халилов.

Жалко е, че 35 години, след като сме извоювали да сме демократична държава, да сме жертва на репресии от институциите, каза още Тимур Халилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase