Снимка: БГНЕС
fallback

Внесеният от откровено проруската партия "Възраждане" мракобесен законопроект за чуждестранните агенти е тежка провокация към националната сигурност и суверенитет на България. Това се казва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"Безпрецедент е опитът да се транспонират в националното ни законодателство закони от Русия на Путин.

Опитите за създаване на "черни списъци" с неудобни хора, организации, медии, училища и университети и сплашването на структури на гражданското общество се последния пристан на тоталитарните системи.

Поведението на парламентарните партии към този законопроект ще бъде лакмус за тяхната ценностна ориентация и принадлежност, което е много силен сигнал към обществеността", посочи Пеевски и продължава:

"Обединението срещу подобна заплаха и категоричното отхвърляне на този законопроект е това, което българските граждани и нашите евроатлантически партньори очакват от отговорните лидери.

Парламентарната група на ДПС ще гласува категорично "против" всеки подобен акт на провокация срещу ценностната ориентация на България и свободата на развитие на гражданското общество и неговите структури", се казва още в позицията на Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

192

Идеалист

преди 1 седмица

До Анонимен Законът е точен превод от американския закон. Пеевски е притиснат от Закона Магнитски но това не му пречи да откарадне партия, няма все да подкупва ц и га ни.

191

U.S.Depart.ofJustice

преди 1 седмица

The Foreign Agents Registration Act (FARA)Законът за регистрация на чуждестранни агенти (FARA) е приет през 1938 г. FARA изисква определени агенти на чуждестранни принципали, които се занимават с политически дейности или други дейности, посочени в устава, да правят периодично публично разкриване на връзката си с чуждестранния принципал, както и дейности , постъпления и плащания в подкрепа на тези дейности. И ДОСЕГА Е В СИЛА И НЕ Е ОТМЕНЕН. ЧЕТЕТЕ И СЕ УЧЕТЕ!!!

190

Ангелина

преди 1 седмица

"Национална сигурност " с Пеевски - върховен цинизъм е за индивид обслужващ видими интереси на поне две чужди държави и използващ службите и правосъдната система ,като собствена частна армия Ако не беше твърде жалко и опасно ,щеше да е смехотворно и английски виц.Всяко "начало" винаги е "нова" ,но има и край и той този път ще бъде "нов".

fallback