Снимка: БГНЕС

Второ гласуване на промените в Закона за адвокатурата и обсъждане на продажбата на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене" влизат в седмичната програма на Народното събрание.

Народните представители ще приемат решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене". Предстои първо гласуване на промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, на промените в Закона за личната помощ, както и на Законопроекта за лицата, обслужващи кредити, и купувачите на кредити.

Депутатите ще обсъдят и Законопроект за ратифициране на Споразумението за солидарна гаранция между България като гарант и Банката за развитие на Съвета на Европа като бенефициер във връзка с Рамково споразумение за заем от 13 юли 2023 г. между Банката за развитие на Съвета на Европа и "Българска банка за развитие" ЕАД за подкрепа на микро-, малки и средни предприятия за създаването и запазването на жизнеспособни работни места и опазване на околната среда. Това ще е и една от точките в четвъртък.

В петък ще е редовният парламентарен контрол от 9.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase