Снимка: ДПС

Ахмед Доган не е собственик на дружествата Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, които притежават недвижими имоти в „Росенец“ или „Бояна“. Това се казва в писмо на Данаил Папазов.

Повод за коментара на Папазов са появилите се в последните дни в медиите спекулации относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, на които Папазов е представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“.

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“, заявява Данаил Папазов.

Данаил Папазов е бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
Справка от Имотния регистър на БНР показва, че Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията „Сигда пропърти“

От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк „Росенец“ се плащат от фирма "Хермес солар". Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма „Сигда пропърти“.

„Сигда пропърти“ е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк „Росенец“. На негова територия има и други сгради – бунгала и оранжерия, но те са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.

Dnes.bg припомня, че част от Централното оперативно бюро на ДПС се събра в Росенец преди дни и взе решение да изключи от партията Делян Пеевски и неговите приближени. Самият Пеевски пък нарече съвещанието като "сбирка на отцепници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase