Снимка: БГНЕС
fallback

Имаме същия служебен кабинет. От друга страна много резки промени в сегашната ситуация не са желателни. Част от политическата криза се поражда именно от интереса на определени икономически кръгове да задържат влизането ни в Еврозоната. Няма как политическият и гражданският ред да бъдат един и същ. Това заяви социолога Добромир Живков в "България сутрин".

"Смяната на вътрешния министър се очерта като големият препъникамък за служебния кабинет", каза политологът Цветанка Андреева.

"Докато за едни е важно да запазят МВР като властова територия в процеса на подготовка на изборите, за други е важно да се търси промяна в тази конфигурация, т.е. МВР да се отдалечи от някои политически сили. Фигурата на вътрешен министър се превърна в тежка битка, на инат, за да се раздели политическото пространство. Това беше линията, по която вървеше разделението, особено важна за Делян Пеевски", коментира още Живков.

"Присъединяването към Шенген, проблемът с бежанците - много по-важни са за обществото като позиция спрямо МВР, отколкото процеса на избори. МВР не е единствената институция, което гарантира честността на вота.  В България има такъв проблем. Това е работа на прокуратурата, публичния сектор, партиите", добави Андреева.

По думите на Живков, политиката трябва да бъде процес, който отразява конкретни социално-икономически нагласи в обществото.

"Нека видим действията и организацията за изборите. Виждаме човек от системата", коментира Живков относно предложеният за вътрешен министър Атанас Илков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

До 7 и други подобни

преди 3 седмици

Най-голямата грешка е да не се гласува! Напротив, масовото гласуване ще доведе до управление, искано от преобладаващия брой гласоподаватели и като такова, то ще е в състояние да взима отговорни решения и да направи необходимите реформи в интерес на европейското развитие на България, като една стабилна държава и демокрация! Българи, гласувайте масово, умно и практично!

6

Анонимен

преди 3 седмици

Преоблякъл се Илия и пак в тия! Тия неумни управници за кр**Т**ни ли мислят всички БЪЛГАРИ?! Защо разиграха цирка със смяната на калинчо,след като за министър е натипосана друга вярна калинка на шишо?!И какви честни избори да очакваме,след като милиционерите по нареждане на шефа си, ще пазят търгашите на гласове и ще закрилят корпоративния вот?! Случващото се е ярък пример за тотално пропадналата ни държава,причинено от корумпираната и продажна политическа шайка! Пълен бойкот на изборите!!!

5

зелиски чде пердаси

преди 3 седмици

и зове ЕС за спиране на терора . Да иска мир . Главче може да посредничи . предава се зелиски и мир .

fallback