Снимка: БГНЕС

Половината парламент е против Главчев и част от министрите му, каза пред Нова телевизия бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров.

"Ако вчера с президента са стигнали до компромисно решение, с което премиерът да махне фигурите, за които има обществени нагласи да не са министри, ще му бъде връчен мандат. Главчев положи всички усилия и направи избори. Когато визията ти не съвпада с правителствената линия, подаваш оставка, за да не пречиш на институцията, а не мобилизираш симпатизанти с цел рекет. Полицаите не могат да се занимават с политика", добави още той.

"От април досега шест графика за източване на язовирите са влезли в сила. Има голяма възможност догодина да има криза по цялото Черноморие. Безводието се дължи както на стари водопроводи, така и на множеството населени места, които се захранват от един и същ. МРРБ ръководи ВиК дружествата, то трябва да отговаря за кризите, МОСВ няма собствени язовири, само разпределя водата. Трябва да се прави разлика между наличен и полезен обем - цифрата на втория винаги е много по-малка. Не бива да се продава водата на ВЕЦ-овете и трябва да се оправи водопреносната мрежа", заяви Димитров относно ситуацията с обявеното бедствено положение в няколко области в страната заради безводието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase