Снимка: БГНЕС

Приемаме изразения от президента отказ да издаде указ за правителство на г-жа Кожарева с министър на вътрешните работи Калин Стоянов, предвид неговите съображения, че това създава политическо напрежение в предизборна ситуация. Това каза за БНР Джевдет Чакъров - съпредседател на ДПС.

"Но също така е важно предизборната кампания да се проведе в спокойна обстановка, за да може всеки от нас като гражданин да направи свободното си волеизявление и да има добра организация. Това явно няма как да стане с посочения от г-жа Кожарева министър на вътрешните работи", заяви Чакъров.

Според него, трябва да има управление на страната без зависимости.

"Трябва да бъдем отговорни пред всички в страната, пред целия народ и да направим необходимото, всички да положим усилия и да намерим изход от създалата се много сериозна, безпрецедентна ситуация и криза. Това може да бъде сторено при добра политическа воля и отговорно поведение. Трябва да отговорим на предизвикателствата по адекватен начин", коментира Чакъров.

По думите му, трябва да има диалогична среда, в която да се обсъди всичко и добави, че те са готови за диалог.

"Всички политически субекти трябва да седнем на масата и да разговаряме, за да намерим изход от ситуацията. Всеки си носи отговорността. След това трябва да има честни и свободни избори, а гражданите да бъдат мотивирани да гласуват, след което да има представителност и да се намери изход", добави още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase