fallback

Общ преглед

"Аз не съм престъпник, а съм обвинен. При това съм обвинен от бившия главен прокурор Иван Гешев, който беше изхвърлен като главен прокурор от прокуратурата поради уронване на престижа ѝ. Освен това не съм издирван от "Интерпол", заяви банкерът Цветан Василев по време на изслушване в комисията за Нотариуса.

Относно обвиненията от страна на ДПС, че е руски агент, Василев заяви, че руската банка ВТБ в продължение на 5 години, официално е била акционер в най-големия телеком в България – "Виваком".

"Еврото е основен участник в организацията на удара срещу Корпоративна търговска банка", каза още Василев и добави, че не е тайна, че КТБ до средата на 2013 г. е кредитирала активно проекти на семейството Пеевски-Кръстева, включително и някои съвместни проекти.

Цветан Василев е категоричен, че Петьо Петров – Еврото е главният технически организатор на подготовката на удара срещу КТБ.

По-рано като първа, втора и трета точка в дневния ред на комисията бе предвидено изслушването на Лозан Панов, на председателя на ДПС Делян Пеевски и на служебния министър на вътрешните работа Калин Стоянов. Те обаче не се явиха.

"Г-жо Матрьошкин, по кой точно ред от вътрешните правила решихте, че издирвано лице с червена бюлетина от "Интерпол", трябва да бъде изслушано", обърна се Хамид Хамид от ДПС към Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

Златан Златанов подчерта, че КТБ е най-голямата афера от зората на демокрацията.

Хамид отбеляза, че ПП-ДБ цял ден провалят заседанието на парламента. Четирима министри стоят от обяд в пленарна зала и чакат да бъдат изслушани, а вие предпочитате да изслушате измамника на века, подчерта той.
Станислав Анастасов от ДПС предложи изслушването да не бъде правено в Народното събрание, а в руския културен център.

"В този дебат се изчерпаха аргументите, така че подлагам на гласуване така предложения дневен ред", каза Йорданова.

Дневният ред бе приет от членовете на комисията. Тъй като стана ясно, че няма потвърждение от Лозан Панов, Делян Пеевски, а Калин Стоянов не може да участва през тази седмица в изслушването, комисията премина към изслушването на Цветан Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Анонимен

преди 1 месец

Василев отваряй тефтерчето и казвай къде заминаха 4 милиарда в кой ДЖОБ ПРЕСТЪПНИКО КРАДЛИВ- ПОРЕДНИЯТ ПРО КРЕМЪЛСКИ БГ ОЛИГАРХ- ОБРАЛ НАРОДА СИ И ...ЩЕ ТЕ ЗАПОМНИМ С ОМРАЗА ТЕБ И ПРО РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ, ЧИИТО ДЖОБОВЕ НАПЪЛНИ ГНУСЕН ПРО РУСКИ ПЛЪХ!

98

аноним

преди 1 месец

Май се забрави, че Явор Дачков направи едно много интересно интервю с Цветан Василев. Беше излъчено и в 120 минути по БТВ.

97

Анонимен

преди 1 месец

си, избяга, това си е престъпление

fallback