Снимка: БГНЕС

Няма време за нов месия, след изборите ще имаме същата картинка. Това каза за БНР Антон Кутев, бивш депутат от БСП и бивш говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев.

"Има огромни надежди в президента, който по логиката на Конституцията не може да го направи. Той на този етап отпада, а няма друг, който да има рейтинга и очакванията да го направи. Отчаянието и омерзението от политиката може да има две измерения по време на предстоящите поредни предсрочни избори. Едното е пълен отказ от гласуване и още по-ниска избирателна активност. Второто е да се намери месията, когото гражданите да разпознаят и да има много силно гласуване, което да промени изцяло политическата система. За съжаление не мисля, че има време за втория вариант, по-скоро ще гледаме отново първия", добави Кутев.

По думите му, ако все пак се създаде някаква сглобка, за колкото и кратко да е, тя поне ще създаде възможност да се преформатира партийното пространство и добави, че хората искат едно, партиите им предлагат друго.

"Да си премиер е много висока позиция, тя дава огромни възможности и аз, като гражданин, отказвам да се съобразявам с това, че този или онзи не можел. Като си станал премиер, трябва да можеш, независимо от това как ти се е стекъл животът", коментира Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase