Снимка: БГНЕС

Ако ми бъде предложено, аз съм склонен да остана, защото има неща, които трябва да бъдат приключени. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред журналисти в Министерския съвет. Карадимов каза още, че двамата вече са водили разговор за „политики, перспективи и възможности“.
По думите на Росен Карадимов, решението му ще зависи от много компоненти – от състава на кабинета, от програмната декларация, която ще бъде направена.

„Новата стратегия на Българската банка за развитие, новият хоризонт, който тя получава, индустриалните паркове и индустриализацията на България - това не са неща, които служебен кабинет може да завърши, но още един мандат е необходим, за да направя тези процеси необратими“, добави още той.  

"Този проблем е към 2019 година, когато е отпуснат един кредит от 150 милиона, който е практически необезпечен кредит. Когато новият Надзорен съвет влезе в банката 2022 година, първото нещо, което направи, е да поиска пълна информация по този кредит и да направи анализ на действията, предприети от него. Забележете от предишното ръководство на банката, което беше назначавано от господин Кирил Петков като служебен министър на икономиката. Аз няколко пъти много ясно публично заявих и с огромно учудване установих, че за една година практически не са предприети никакви действия по този кредит", допълни още Карадимов относно разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase