Снимка: БГНЕС

Спазвайки обещанието си, че ще се регистрират в последния ден, от ГЕРБ внесоха изборните книжа с 9999 подписа в Централната избирателна комисия. Предсрочните избори са на 27 октомври.

Още по темата
"Встъпваме в изборите с огромната отговорност и със съзнанието, че сме монолитна, мощна и силна партия. Единствено ГЕРБ може да е следващият мандатоносител. Времето, в което държавата можеше да се управлява от експерименти, отмина", каза пред медиите Георг Геогиев.

От своя страна Томислав Дончев допълни, че посланията на кампанията им ще бъдат такива каквито са били и до момента.

"Влязохме в някакво политическо перпетуум мобиле на политическия скандал. Политическата система и държавата е в системен разпад. Докато партиите се занимават с вътрешните си вражди, те не могат да допринесат за политиката. Имаме нужда от разговор, и резултатите, не от изборите, а на това, което може да се случи след изборите, зависи от кампанията - дали ще продължим както досега, или по малко по-различен начин. При неуспех на следващото Народно събрание да излъчи нормално работещо правителство, гласовете срещу парламентарната демокрация, ще станат по-силни“, смята Томислав Дончев.

Като политически егоизъм и късогледство, определи Дончев нежеланието на другите партии да преговарят и да са в коалиционно управление с ГЕРБ и допълни, че всички партии трябва да преодолеят егоизма си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase