Снимка: БГНЕС

За четири месеца работихме на доста високи обороти и постигнахме основните си задачи – да се организират честни и прозрачни избор, гасихме всякакви пожари, в пряк и в преносен смисъл, запазихме хладнокръвие въпреки политическите спекулации и инсинуации.

С тези думи премиерът Димитър Главчев откри вероятно последното заседание на настоящето служебно правителство.

В краткия си отчет пред членовете на кабинета Главчев обобщи, че Министерски съвет е внесъл 20 законопроекта. Той открои закона за въвеждане на еврото, който е практическа подготовка за влизане на България в Еврозоната.

"Надявам се, че ще изпълним и последния критерий до края на годината. Законът за движение по пътищата внесохме в Народното събрание, който пък цели намаляване на пътния травматизъм, законопроектът за спешния телефон 112", добави Главчев.

Премиерът отчете и приключването на първия етап по изграждането на бъдещата детска болница, а именно разчистването на терена.

Относно Олимпиадата в Париж, каза Главчев: "Там не са наши успехите, но няма как да не поздравя българските олимпийци, техните треньори и ръководителите на федерации. Българските състезатели успяха да направят най-успешната олимпиада от 20 години насам", заяви Главчев и изрази признателността си към шампионите и всички участници в игрите.

Все пак българското правителство има принос, тъй като Министерство на спорта намери спонсори за вдигането на тежки, добави служебният премиер и припомни, че на всички спортисти до 8-мо място ще им бъдат изплатени премии.

"За олимпийските шампиони те са до 250 хиляди, за сребърен медал – 200 хиляди и за бронзов медал – 100 хиляди. Пожелавам на всеки следващ премиер да изпита удоволствието, което аз съм изпитал от срещата с български олимпийци", заяви Главчев.

В заключение Димитър Главчев изрази надежда, че всички членове на неговия кабинет ще останат на министерските си постове и бъдещото служебно правителство, оглавено от Горица Грънчарова-Кожарева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase