Снимка: БГНЕС

Депутатът д-р Александър Симидчиев от ПП-ДБ сподели, че напълно подкрепя идеята за тотална забрана за продажба на райски газ. Симидчиев подчерта, че проблемът е дълъг - има три законопроекта и в момента се работи по още един.

"До момента той беше забранен за всички физически лица до 18 години, сега го забраняваме за абсолютно всички лица. Не може да се продава и да се ползва. Надяваме се това да помогне, ако не имаме още две опции. Едната е криминализиране на деянието. А другата е продуктът да се контролира като други акцизни стоки", обясни депутатът пред bTV.

Симидчиев подчерта, че употребата на продукта довежда но еуфория и намаляване на когнитивните способности.

"Всякакви неща, които променят възприятието на хората за околната среда, трябва да бъдат забранени", категоричен е Симидчиев.

Относно кризата в политиката, народният представител сподели, че не е хубаво толкова често да се сменят министри. По отношение на сегашния министър на здравеопазването Галя Кондева, Симидчиев каза, че е работил много добре с нея.

"Има нужда да имаме много по-дългосрочна визия за здравеопазването. В 49-ото Народно събрание направихме здравна стратегия. Дано да може да се подкрепя от всеки следващ парламент, защото е много ключово да имаме обща ясна цел, която да следваме постоянно", убеден е той.

По отношение на детската болница, той заяви, че действията там са постоянни, независимо, че се сменят министрите, защото това е обществена цел.

"Ако искаме да има нова болница, не можем да правим това, които винаги сме правили досега, трябва да излезем от нашия комфорт", коментира Симидчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase