Калин Стоянов няма да бъде вътрешен министър в следващия служебен кабинет, смята преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова.

"Той ще бъде жертван, за да спадне напрежението между служебното правителство и една от парламентарните групи. Г-н Стоянов е от средите на МВР и служителите го схващат като свой. С назначаването на Калин Стоянов като министър, той вече не е един от служителите. Той е техен ръководител. Той ще бъде отстранен и няма да бъде в следващото служебно правителство", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Кандидатът за служебен министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева е направила разговори с тези, които няма да останат, смята Киселова.

"Чисто житейски се търсят министри, които имат друга битност. Тези, които ще останат, ще бъдат поканени в края на тази дълга седмица, която даде президентът Радев. Структурата ще бъде същата. Това правителство би трябвало да свали натрупаното напрежение", прогнозира още доцентът.

Спред нея част от политиците мислят, че развръзката ще дойде с американските избори на 5 ноември.

"На 20 октомври са нашите избори. Може да се окажем пред различна ситуация, защото ключов играч, каквото е ДПС, може да не успее да се регистрира за участие в изборите. Всяка криза има изход, и политическата. Конституцията дава възможност и това е най-легитимният изход чрез бюлетината. Проблемът е, че избирателната активност се понижи и честите избори доведоха до отдръпване на избиратели, а политиците започнаха да подценяват избирателите", подчерта гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase