Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави "въпросната госпожа" Горица Кожарева за номинацията ѝ за служебен премиер и ѝ пожела успех. Депутатът сподели, че мнението на ГЕРБ не се е променило от вчера до днес.

"Ние разбираме управлението да влезеш през официалния вход. Когато непрекъснато влизаш да управляваш през задния вход, който по принцип е за изход, аз не го разбирам", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Още по темата
На въпрос сега влиза ли някой през задния вход, Борисов отговори: „Нищо не визирам. Поздравявам г-жа Грънчарова-Кожарева за назначението, щом е събрала доверието на президента от толкова много кандидати. Пожелавам й успех!“.

Борисов посочи, че ГЕРБ разглеждат всяко едно правителство или като управляващо, или като опозиция. Той заяви, че със следващите й ходове ще стане ясно дали заедно с нея във властта ще влезе и някоя партия.

“Лично аз не познавам Горица Кожарева. Когато избирахме Сметната палата, тя беше от квотата на БСП. На мен мнението от вчера до днес не се е променило – служебното правителство, имат своите ангажименти, да си ги изпълняват. Ролята на партиите е да спечелят изборите”, коментира Борисов.

По думите на Борисов, Калин Стоянов по никакъв начин е не предопределил изхода на изминалите избори.
“Припомням, че на едни избори, на които ПП-ДБ победиха, никой не схвана как се появиха едни техни 8%, а после записът ни обясни за ала-балата. Партиите да се съсредоточим върху работата си”, добави още Борисов.
“Не е предлагано на ГЕРБ да заемат министерски кресла в новия служебен кабинет”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase