Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На тайна среща в НДК е обсъдено свалянето на Рая Назарян от председателския пост на Народното събрание. На нея са участвали представители на ПП-ДБ, ИТН, БСП, „Възраждане“, отцепниците от ДПС, твърди БГНЕС, като се позовава на присъствали.

"Целта на тази среща беше да свалим Рая Назарян от председателския пост, искаме да вкараме друг играч и следващият премиер да не бъде близък до ГЕРБ“, заяви участник в срещата, който в момента е депутат от групата на независимите.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който е един от участниците в заверата, отказа да отговори на въпроса дали ще участва във вот на недоверие на Рая Назарян с аргумента, че няма да подкрепи третия мандат в рамките на това Народно събрание.

На въпрос дали освен ПП-ДБ, БСП, отцепниците от ДПС, ИТН на срещата е присъствал и представител на Президентството, Костадинов отговори: „Не коментирам“.

Попитан защо се събират петък вечер, лидерът на „Възраждане“ отвърна с усмивка: „Кога да ги правим тайните срещи в петък на обяд ли?“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase