"Дали е истина, или просто някой плете интриги, не знаем, но в политиката всичко е възможно. Един такъв сценарий изглежда реалистичен от гледна точка на заинтересованите страни, най-малкото защото биха се разместили пластовете в навечерието на новите предсрочни избори. Може би това би вдигнало градуса, но няма да е в полза на тези, които спрягат за поръчители", коментира политологът Цветанка Андреева в студиото на предаването "Денят ON AIR". Тя коментира хипотетичния преврат в парламента за свалянето на Рая Назарян, организиран от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ), за който бе загатнато днес.

По нейни думи е възможно, в случай че такъв опит за преврат е истински, президентът да участва в него.

"Намесата на Радев в политическия живот е очевидна, особено в БСП. Там виждаме от години директната му намеса, кадруването, заиграването с някои партии, създаването на политически партии", каза още Андреева.

Днес президентът за пръв път коментира в негативен план решението на Конституционния съд, с което част от промените в Конституцията остават.

"Както вече е известно, това решение оставя така наречената къса листа за избор на служебни премиери и той самият се обърна към журналистите и каза "кажете ми кого да избера за служебен премиер". Президентът не е доволен за това, че са му ограничени правомощията. Той наистина няма кого друг да посочи за бъдещ служебен премиер, освен отново Главчев, а между него и Главчев отношенията не са окей", коментира журналистът Валерия Велева пред Bulgaria ON AIR.

По нейни думи това ще доведе до затопляне на отношенията между Радев и ПП-ДБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase