Снимка БГНЕС

Совалки за кабинет започва днес групата на „Ива такъв народ”, които получиха от президента третия мандат за съставяне на правителство. Разговорите ще са публични.

В 11.00 часа от ИТН са поканили на разговор независимите депутати от "Величие", които са в лагера на Ивелин Михайлов. Това са Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Заявките за кабинет с третия мандат са популизъм. ИТН да върнат мандата

За 13.30 часа е предвидена среща с другите депутати от разпадналата се "Величие" - Николай Марков, Росина Калинова, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и независимият депутат Калоян Методиев.

В 16.00 часа представителите на ИТН ще разговарят с отцепниците от ДПС около Джевдет Чакъров.

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-ото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, написаха в поканата си ИТН.

Президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на кабинет на ИТН. Тошко Йорданов заяви, че се надява до края на седмицата да имат представа дали ще има възможност за съставяне на правителство с третия мандат.

Ще проведем разговорите с партиите в присъствието на медиите. Няма политически представители, които да не знаят, че ако не приемем в законодателството някои закони за Плана за възстановяване и устойчивост и отидем на избори, всъщност, губим всичките пари по ПВУ“, добави Тошко Йорданов. Според него база за здрав разум има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase