Снимка: БГНЕС
fallback

Търсим допирни точки, а не различия, заяви председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на среща с независими депутати от разпадналата се ПГ на „Величие“ - Николай Марков, Дарин Георгиев, Виктория Василева, Росица Калинова, Христо Борисов Георги Куков и Етиен Леви.

От ИТН акцентираха върху съдебната реформа, достъпа на гражданите до съдебната власт. Търсим решения на основни положения в съдебната система и промени в Административнопроцесуалния кодекс, Гражданския процесуален кодекс, с които да се улесни достъпът на гражданите до правосъдие, обясни експертът Александър Рашев.

Той добави, че предлагат промени в Закона за съдебната власт, с които да се ограничат правомощията на главния прокурор.

Станислав Балабанов подчерта, че за ИТН е важно облекчаване на ограниченията за провеждане на референдуми.

Важна тема за политическата сила е попълване на регулаторите, съобщи БТА.

По-рано днес ИТН и независимият депутат от разпадналата се група на „Величие“ Красимира Катинчарова, която представлява депутати, близки до Ивелин Михайлов, не намериха общи теми, за да продължат преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат.

"Има такъв народ" започна срещи във връзка с третия проучвателен мандат за съставяне на правителство днес с нечленуващите в парламентарни групи депутати в 50-ото Народно събрание. Президентът Румен Радев вчера възложи на ИТН да посочи кандидат за премиер, а от партията заявиха, че от днес започват разговори с останалите партии и независими депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Право на мнение!

преди 1 месец

Никога не съм виждал гражданско общество, което е толкова сляпо и глухо като нашето!!!!! Ако отидат поне 50% българи да гласуват, България ще се оправи!!!!...и такива недоразумения като ИТН и Величие няма да имат място в Парламента!

28

Анонимен

преди 1 месец

НЕКА НАШИТЕ ИЗБОРИ БЪДАТ СЛЕД АМЕРИКАНСКИТЕ ЗА ДА ВИДИМ НАКЪДЕ ЩЕ ЗАДУХА ВЯТЪРА

27

Анонимен

преди 1 месец

НА ТИЯ МОМЧЕТА ОТ ИТН КОГАТО ХОРАТА ИМ ГАСУВАХА ДОВЕРИЕ ТЕ СЕ СКРИХА В МИША ДУПКА ,СЕГА ПРАВИТЕЛСТВО ИСКАЛИ ДА ПРАВЯТ ТАЯ НЕМА ДА СТАНЕ

fallback