Снимка: БГНЕС
fallback

След час разговори между ИТН и Красимира Катинчарова от групата на “Величие”, стана ясно, че приближените до Ивелин Михайлов няма да подкрепят третия мандат.

Катинчарова постави като въпрос дали ИТН са готови да подкрепят предложение на шестте депутати около Михайлов за строеж на АЕЦ "Белене" заедно с Украйна. От това щяло да зависи и бъдещето на разговорите. Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов отговори, че не било редно само тази тема да бъде част от разговора, а по-скоро първо да се чуят всички законодателни инициативи.

Последваха около 40 минути пререкания между двете страни и въпреки обещанието на Павела Митова от ИТН темата да бъде обсъдена, разговорите приключиха.

"Не очакваме да срещнем нищо друго, освен политическо високомерие в този парламент, който е пълен с играчи, които по нашето разбиране са компрометирани. Дори да бъде избрано правителство с третия мандат, ние не виждаме стабилност”, каза Катинчарова, която е независим депутат.

Въпреки че преговорите не потръгнаха добре, Тошко Йорданов от ИТН благодари, че е имало представител от “Величие” и са се отзовали на срещата.

"Както виждате, дойде един представител на 6 човека, който нямаше идея какво друго трябва да се прави в държавата. Няма нужда от подкрепа специално от тази част. С другите парламентарни групи предполагам, че разговорът няма да е на това ниво, а ще е по-професионален", коментира Йорданов.

Днес разговорите продължават днес с останалите от “Величие” и Николай Марков.

За утре е предвидена среща с представителите на ДПС около Ахмед Доган, които ще бъдат водени от Джевдет Чакъров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

баба мара

преди 1 месец

това им е за последно следващ път няма да има

44

Охотник

преди 1 месец

Събраха се две глутници куци прасета. И установили, че нямат място, в голямата копина. Но тъпите овце, пак щели да гласуват за тях. После Мечката била виновна, а БРИКС най-лошата гора, през 10-те планини. Които не могат да покорят. За това щели да тънат, в калта на ЕС. И да слушат вещицата ***. А когато угаснат 5-то и 6-то огнище, до вълшебната река. Щели да припкат, при фалиралият бизон Бай дъНчо. И да ***, на Мечката и Дракона.

43

Петрова

преди 1 месец

Махайте се всички , отвратителни сте.

fallback